Case study

Alfa Marble

Δες το website live
 • Εμπόριο Μαρμάρων
 • Έρευνα
 • Σχεδιασμός
 • Ανάπτυξη
 • Ελλάδα

Website Redesign Project

Ο κ. Χάμαντ, ιδιοκτήτης της Άλφα Μάρμαρα, μου ζήτησε να τον βοηθήσω με την αναβάθμιση της ιστοσελίδας της εταιρείας γιατί:

δεν ήταν εύκολη στην διαχείριση και στο ανέβασμα νέων φωτογραφιών και προϊόντων
ο σχεδιασμός ήταν ξεπερασμένος χωρίς να δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της επιχείρησης.

Η ιστοσελίδα επίσης έχανε “πόντους” από την Google γιατί δεν ήταν φιλική προς τα κινητά και τα tablet. Μια ιστοσελίδα με responsive design ήταν μονόδρομος.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην διατήρηση των αποτελεσμάτων που είχε ήδη η ιστοσελίδα στο ευρετήριο αναζήτησης της Google και η περαιτέρω βελτίωση στην γενική της κατάταξη για αναζητήσεις όπως “μάρμαρο”, “γρανίτης”, “μαρμάρινα τραπέζια”.

Client

Alfa Marble Co. S.A.

Scope

Website Redesign

Τι έκανα

UI/UX Design, Responsive Web Design, SEO, Analytics Integration

Before

After

01.

Στάδιο Ανάλυσης

Παλιά τεχνολογία

Η ιστοσελίδα ήταν φτιαγμένη με CMS βασισμένο σε Microsoft ASP.NET και έτρεχε σε Windows server. Εκτός από το αυξημένο κόστος, δεν ήταν εύκολα αναβαθμίσιμη.

Παρωχημένος σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός ήταν πολύ ξεπερασμένος για τα σύγχρονα δεδομένα. Η εταιρεία είχε πλέον ανάγκη να δείξει ένα σύγχρονο πρόσωπο με μια νέα, μοντέρνα ιστοσελίδα.

Μη φιλική προς κινητά

Η σελίδα δεν ήταν φιλική προς τα κινητά με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να μην να μπορούν να διαβάζουν το περιεχόμενο με ευκολία.

Δύσκολη διαχείριση

Το προηγούμενο σύστημα διαχείρισης της ιστοσελίδας ήταν δύσχρηστο και απαιτούσε πολύ χρόνο για να ανέβουν τα προϊόντα και οι φωτογραφίες τους.

Η ιστοσελίδα μας ήταν δύσχρηστη και η εμφάνισή της ξεπερασμένη. Όσοι έμπαιναν από το κινητό τους δυσκολεύονταν να διαβάσουν το περιεχόμενο.

Hamad HlaihelCEO, Alfa Marble Co. S.A.

02.

Κατανόηση των στόχων της επιχείρησης

Αύξηση των επισκεπτών

Κύριος στόχος ήταν η αύξηση των επισκεπτών στην ιστοσελίδα της επιχείρησης για να μάθουν για τα προσφερόμενα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας.

“Ανέβασμα” στις αναζητήσεις

Ο κ. Χάμαντ ήθελε να ανεβάσει την ιστοσελίδα της εταιρείας του ψηλότερα στις αναζητήσεις σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρείχε.

Ιστοσελίδα φιλική προς κινητά

Η χρήση των κινητών τηλεφώνων είχε αυξηθεί κατακόρυφα από τότε που κατασκευάστηκε η προηγούμενη ιστοσελίδα και οι επισκέπτες έπρεπε να μπαίνουν σε μια ιστοσελίδα που να είναι σχεδιασμένη για αυτά.

Εύκολη διαχείριση

Κύριο μέλημα ήταν να μπορεί να γίνεται η διαχείριση του περιεχομένου και το ανέβασμα νέων φωτογραφιών, προϊόντων και υπηρεσιών από τους υπαλλήλους της εταιρείας.

03.

Ανάλυση και διατήρηση των καλών στοιχείων

Ανακατευθύνσεις παλιών URL

Όλα τα παλιά URLs (σύνδεσμοι) πέρασαν με 301 redirects στα καινούργια URLs στα οποία δημιουργήθηκαν. Αυτό κρίθηκε απαραίτητο για να διατηρηθεί η κατάταξη της ιστοσελίδας στο Google και τις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης.

Λέξεις-κλειδιά

Η ιστοσελίδα είχε ήδη κάποιες λέξεις-κλειδιά (keywords) με τις οποίες εμφανίζονταν στις μηχανές αναζήτησης (Google, Bing). Όλες διατηρήθηκαν για να μην χαθούν τα αποτελέσματα αυτά στις αναζητήσεις.

Google Webmaster Tools

Η ιστοσελίδα προστέθηκε στο Google Webmaster Tools για να έχουμε λεπτομερή εικόνα σχετικά με το ποιες ακριβώς αναζητήσεις στο Google φέρνουν τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα.

Google Analytics Integration

Εγκατέστησα τον απαραίτητο κώδικα από το Google Analytics για να μπορεί να μετρηθεί και αξιολογηθεί η χρήση της ιστοσελίδας χωρίς να υποθέτουμε πώς μπορεί να την χρησιμοποιεί ο κάθε επισκέπτης.

04.

Προεργασία και πλάνο εκτέλεσης

Νέα πλατφόρμα

Για την νέα πλατφόρμα υλοποίησης της ιστοσελίδας επιλέχθηκε το διαχειριστικό σύστημα WordPress, το οποίο είναι γνωστό για την ευχρηστία του και την παραμετροποίησή του.

Νέος σχεδιασμός

Έγινε ολοκληρωτικός επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας με την χρήση του Figma με αποτέλεσμα ο πελάτης να μπορέσει να δει, να προτείνει αλλαγές και να εγκρίνει τον νέο σχεδιασμό.

Staging

Για την ανάπτυξη του νέου website και για να έχει ο ιδιοκτήτης άμεση εικόνα για την πρόοδο έγινε εγκατάσταση της πλατφόρμας σε προσωρινό domain name και νέο Linux server.

User Personas

Αναλύσαμε τον ιδανικό επισκέπτη της ιστοσελίδας το οποίο μας βοήθησε στον γενικό σχεδιασμό και τον τόνο των κειμένων.

Παλέτα Χρωμάτων

Η χρωματική παλέτα που χρησιμοποιήθηκε βασίστηκε στα νέα χρώματα της εταιρείας. Δόθηκε μεγάλη έμφαση στο πορτοκαλί το οποίο έκανε τα κουμπιά ενεργειών (call to action) να είναι ευδιάκριτα.

#f6911e

#ff8800

#333333

#7a7a7a

#e1e1e1

#ffffff

Γραμματοσειρά

Για την γραμματοσειρά, επιλέχθηκε η Open Sans με πιο ισχυρά βάρη για τις επικεφαλίδες και ελαφρότερα βάρη για το κυρίως κείμενο. Η γραμματοσειρά είναι Sans Serif (χωρίς “μαγκουράκια”), έχει πλήρη υποστήριξη για Ελληνικά, είναι ευανάγνωστη και μοντέρνα και έδωσε στην ιστοσελίδα μια φρέσκια και νεωτεριστική αίσθηση.

Opens Sans Bold

Aa

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Open Sans Regular

Aa

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Opens Sans Light

Aa

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Τεχνολογίες

WordPress CMS

 • Enfold theme
 • 2 γλώσσες
 • Contact form με file upload

Google Optimized

 • Google Analytics 4
 • Google Search Console
 • Google My Business

Custom Code

 • Custom CSS για κινητά
 • Custom CSS για tablet
 • Custom Javascript

Speed Enhancements

 • Page caching
 • CSS and Javascript minification
 • Cloudflare CDN